blog

Milline on suurepärane raamatupidamisteenus?

Sarnaselt teistele eluvaldkondadele kolib ka raamatupidamisteenus järjest enam IT-lahendustesse ning raamatupidamises tuleb järjest enam arvestada online ja pilveteenuste kasutamisega. See aga seab raamatupidajatele teised nõudmised ja kadumas on stereotüüp kaustavirnade vahele mattunud spetsialistist.

Ka ettevõtetel on järjest keerulisem ise kõigile neile nõudmistele vastata või vastavaid spetsialiste leida ning koolitada. Sõltumata sellest, kas ettevõte on väike või suur, on järjest mõistlikum ja kulutõhusam osta raamatupidamisteenus sisse.

Millest koosneb suurepärane raamatupidamisteenus?

Tänapäeva nõuetele vastavat raamatupidajat iseloomustab kaasaegsus ja kiire õppimine. Mis täpselt aga on hea raamatupidaja jaoks vajalikud omadused aastal 2017? Oleme need kokku kogunud ja toome järgnevalt ka ära:

  • IT-alane osavus ja võime kiiresti uusi programme õppida. Grow-s on õppimisvõime ja osavuse säilitamiseks ning arendamiseks igal raamatupidajal kasutuses vähemalt kolm erinevat programmi.
  • Suurepärased ajajuhtimise oskused. Ägedad raamatupidajad on oma tegevuses hästi organiseeritud, suudavad töötada pingeliste tähtaegade ja rangete nõuete keskel. Et Grow raamatupidajad selle kõigega jätkuvalt hakkama saaks, toimuvad kord aastas meeskonna aja- ja stressijuhtimise koolitused.
  • Head probleemide tuvastamise ja lahendamise oskused. Kogenud raamatupidaja leiab omas valdkonnas kiiresti “väljaspool kasti” lahendusi. Kuna meie raamatupidajatel on piisavalt palju kliente, saavutavad nad kiiresti väga head erialased kogemused. See võimaldab erinevaid probleeme kiiresti mõista ja neile vingeid lahendusi leida. Kõigele sellele lisandub keerulisemate juhtumite korral terve meie ettevõtte kogemustepagas.
  • Vajadusel reaalajas raamatupidamisteenuse pakkumine – tuleviku raamatupidamine ei ole enam igav. Ajal, mil arved liiguvad programmide vahel xml-failidena, tarkvara vahetab pankadega infot otse ja müügiarved lähevad automaatselt programmist välja, siis ei ole enam mõeldav, et ettevõtja näeb tulemusi ja hetkeseisu kuu, või mis veel hullem, aasta hiljem!
  • Oskab leida ja kliendile välja pakkuda mugavaid andmeanalüüsi lahendusi (sealhulgas ärianalüüs). Kokkuvõttes peaks raamatupidamine pakkuma toetavat infot juhtimisotsuste tegemiseks ja siin aitavad klienti kõikvõimalikud joonised ning graafikud. Kaasaegsed andmeanalüüsi tööriistad peaks kuuluma iga hea raamatupidaja huvide hulka. Raamatupidaja peaks suutma anda oma tööst rohkem ja paremat väljundit juhile, mitte piirduma lihtsalt maksudeklaratsiooni ja aastaaruandega.

Kuidas sellist kaasaegset raamatupidajat leida?

Kui teil on kahtlusi selle osas, kas teie praegune raamatupidamisteenuse pakkuja neile kriteeriumitele vastab ja teile õiget teenust pakub, siis kontrollige seda eelnevast lähtuvalt ja viige läbi vastav audit . Sageli ei pruugigi tegelikkus soovitavale vastata.

Ent kui teie ettevõtte raamatupidamise jaoks on olulised sellised märksõnad nagu innovaatilisus, loovus, kaasaegsus, turvalisus ja kliendi mõistmine, siis kutsume teid tutvuma meie poolt pakutavate teenustega, mille hulka kuulub ka kõigile eelmainitud tingimustele vastav tänapäevane raamatupidamisteenus. Võtke meiega julgelt ühendust ja lubage meil tutvustada õiget 2017. aastasse sobivat raamatupidamisteenust.