blog

Ettevõtja – kas sa oled 2018. aastaks valmis?

Alanud aastat võib laiemalt majanduse ja kitsamalt raamatupidamise võtmes kindlasti muutusterohkeks lugeda. Erinevalt paljudest eelnevatest aastatest, mil muudatused olid pigem kosmeetilist laadi, peab ettevõtja saama hakkama kapitaalsemate muudatustega. Ent kas iga raamatupidaja või raamatupidamisteenuse osutaja on selleks valmis? Seetõttu toome siinkohal ära mõned küsimused, mida endale esitada.

Kas oled kursis kõigi seadusemuudatustega?

Nagu teada, tõi 2018. aasta kaasa väga palju muudatusi. Kui mitmed teemad on meedias korralikult läbi hekseldatud, siis mõni võib hoopis ununenud olla.

  • Kas ettevõtte autod on Maanteeametis registreeritud? 1. jaanuarist kehtima hakanud autode erisoodustusmaksu ja autode erasõitudeks kasutamisega seonduvast saab lugeda meie automaksu käsitlevast postitusest.
  • Kas töötajate maksuvaba tulu avaldused on kogutud? Kui jah, siis on kõik hästi, kuid probleemide korral peaks iga raamatupidaja endalt küsima, kas uut maksuseadust on töötajatele piisavalt tutvustatud?
  • Kas töötajatele on võimaldatud sportimist? Nüüdsest on ettevõttel võimalik töötajatega seotud spordikulutusi teha maksuvabalt summas kuni 100 eurot kvartalis. Kas sinu ettevõte ikka tegeleb oma töötajate sportima suunamisega?

Kuidas raamatupidaja tööd lihtsamaks muuta?

On siililegi selge, et raamatupidaja näol peaks olema tegemist koolitatud spetsialistiga, kelle tööaeg ei tohiks kuluda tarbetu “käsitöö” tegemisele. Aasta 2018 on kindlasti hea aeg selleks, et mõelda sellele, kuidas nii ettevõtte juhi kui ka raamatupidaja tööd tõhusamaks muuta. Kindlasti tasuks mõelda järgnevatele küsimustele.

  • Kas ettevõte kasutab parimat tarkvara? Tarkvaral ja tarkvaral on väga suur vahe. Kaasaegne tarkvara ühildub kõigi vajaminevate teenustega ja lihtsustab tööd kordades.
  • Kas aruandlus toimib piisavalt kiiresti? Kiiresti toimiv aruandlus aitab tööaega oluliselt optimaalsemalt jaotada, kasutades seega raamatupidaja potentsiaali palju otstarbekamalt.
  • Kas automatiseerimisega oleks võimalik tööd vähendada? Automatiseerimist ei tasu karta – see mitte ei asenda raamatupidajat, vaid aitab tal nüri ja rutiinse töö tegemisest pääseda (ja vabanevat aega muuks kasutada).

Telli ajaga kaasas käiv teenus

Kui kõik eelnev tundub sinu kui ettevõtte juhi silmis ühe raamatupidaja jaoks liiga suure koormusena, telli hoopis kaasaegne raamatupidamisteenus! Raamatupidamisbüroo Grow eesmärk on pakkuda nii sisu kui kasutatavate tehnoloogiate osas tänapäevast teenust, millega panustada ettevõtete edukusse. Helista 5629 3090 või saada e-kiri aadressile info@grow.ee ja leiame koos just sinu vajadustele vastava teenuste paketi!